Donate me a click!

ruang iklan

ruang iklan

1 Jul 2013

cara makan set kurus Shaklee

CARA MENGAMBIL SLIMMING SET SHAKLEE

cara pengambilan

minggu pertama
Pagi : Breakfast mcm biasa Morning Teabreak : minum Cinch segelas.. Bancuh satu scoop dgn plain water/fresh milk/soya milk..
Lunch : makan macam biasa. lps lunch amik 3 biji lecithin dan 3 biji herb-lax
Petang teabreak : minum Cinch segelas.. Bancuh satu scoop dgn plain water/fresh milk/soya milk
Malam : dinner mcm biasa (kurangkan nasi separuh dari hidangan biasa) / if tak makan, make sure ada makan biskut ke roti ke..

JANGAN skip mkn .. lps tue amik 3 biji lecithin dan 3 biji  herblax



minggu kedua

Sama jadual tapi dah boleh start minum Cinch sekali sehari kalau nak.. Cinch ni akan bg kiter rasa kenyang dan bertenaga juga..

TIPS :

Morning teabreak dlm kul 10am:
afternoon teabreak dlm kul 430pm-500pmminum air putih 3-4 L sehari..WAJIB - JANGAN sesekali skip minum air putih yeaJANGAN skip mkn .. at least mkn biskut, roti, hirup sup,- Penting - -if possible 2mingu pertama.. tulis apa jua yg dimakan.. utk tgk bape byk kalori kita amik sehari.. buat 2 minggu pertama je..nnt jd habit...,

Penting
DISPLIN! dan jgn depends dgn figure kat alat timbang..sbb dgn shaklee..ia tak pecahkan otot,tapi ia pecahkan lemak... jd at least turun 200-500grm seminggu is gud enuff..


TIPS!!
Bila nak turunkan berat,
+ukur dada-pinggang,punggung.
+rekod ukuran dlm 1 buku
+ulang ukur setiap 4hari
+mesti positif,sebab bila berat x turun, tak semestinya x kurus, sebab mungkin otot terbentuk utk shape up / kuantiti air bertambah

Berat air sementara + bila shape up, otot mmg lebih berat dari lemak

>fokus pada shape dan ukuran

GET THE SHAPE FIRST, THEN LOST THE WEIGHT! :)

Digalakkan add on Gla utk individu yg naik berat badan sbb hormon x stabil selalunya kita boleh nmpak bila,period x teratur, bahagian bawah (punggung ke bawah) yg lebih besar dan x seimbang dgn bahagian atas tubuh


MASA
MAKAN
SHAKLEE
BERAT TERKINI
7-8 am
Breakfast (less calories)
-tiada-

10 am
-tiada-
Bancuh satu scoop cinch dgn plain water/fresh milk/soya milk..


1-2 thgri
makan macam biasa (less calories)  
lps lunch amik 3 biji lecithin dan 3 biji herb-lax

4:30pm-5:00pm

minum Cinch segelas.. Bancuh satu scoop dgn plain water/fresh milk/soya milk..

7-8pm
dinner mcm biasa (kurangkan nasi separuh dari hidangan biasa) / if tak makan, make sure ada makan biskut ke roti ke..

Lepas makan:  amik 3 biji lecithin dan 3 biji  herblax


CHECKLIST / JADUAL : SET KURUS SHAKLEE

Tandakan (/) pada kotak yang berkenaan jika sudah dilakukan

JIKA ANDA MENGAMBIL ALFALFA DAN LECITHIN, KLIK SINI UNTUK CARA MEKANNYA



5 comments:

Anonymous said...

Good tips!make me +ve thinking!

Anonymous said...

Takpe ke makan herbalax banyak sangat...? Tak de kesan ker...?

mama solehah said...

kena selang sehari

Anonymous said...

hi...if time period ...set slimming ni bole teruskan pengambilan atau stop ..after period baru sambung?

Emy Omar said...

Thanks for the tips..berguna sgt..